Otthon, mint iroda: Tippek egy minimalistától

25.06.2020
Ellie Šedivá

Az utóbbi hónapokban megszoktam (mint oly sok ember), hogy otthonról dolgozom és előálltam néhány ötlettel, ami téged is inspirálhat az otthoni iroda kialakításában. Így most megmutatom, hogyan lehet egyszerű trükkökkel megteremteni a minimalista irodát otthonodban.


És lőn világosság

Mire van szükséged az otthoni munka során? Nekem elég változó – van, amikor csendre és békére vágyom és van, amikor azt szeretem, ha emberek vesznek körül (ilyenkor általában elmegyek egy kávézóba). De egy dologra biztos mindig szükségem van: jó fényre.


  •   TIPP: Minimalista irodádat otthonod azon részén alakítsd ki, ahol van természetes fény, ugyanakkor arra is van lehetőséged, hogy behúzd a függönyt, amikor a déli napsütés esetleg zavar. Semmi nem rontja jobban a koncentrációt, mint amikor az elvégzett munkád helyett a mérges arcod tükröződik vissza a monitorról.


Kövesd a boldogság filozófiáját

Ne feledd, hogy az otthoni munkavégzés most már a mindennapjaid része. Rendezd be úgy az irodádat, hogy jól érezd magad benne. Hidd el, sokkal produktívabb leszel egy olyan térben, ami kielégíti a szükségleteidet.

Hallottál már a hyyge-ről, a dán boldogság és kényelem filozófiájáról? Általában egy otthon berendezésekor alkalmazzuk, de néhány jellemzőjét kiválóan használhatjuk az otthoni irodánk kialakításakor is. Én a következőket választottam:

  •  Vedd körül magad kellemes fény ”szigetekkel”, melyek pozitív légkört teremtenek.

  • Mindig legyen kéznél egy takaró (az otthoni munka előnye, hogy bármikor bekuckózhatsz).

  • Tankolj fel illatgyertyákból, melyekkel érzékeidet kényeztetheted.Ne halmozz fel!

Amikor úgy próbálsz elmerülni a munkában, hogy papírok tömkelege, koszos kávéscsészék és tányérok vesznek körül, akkor tudat alatt kevésbé leszel hatékony a munkádban. Hidd el, az én asztalom is egy papírdzsungelre hasonlított azelőtt.

Meg kellett tanulnom a kreatív emberek legnagyobb ellenségével szembenézni: a felhalmozással. Rájöttem, hogy az irodámnak minimalistának kell lennie. Nem azért, mert az most divatos, hanem azért, mert így semmi nem tereli el a figyelmemet a munkámról.


  • TIPP: Ha problémád van a felhalmozással, akkor itt egy kis segítség: tekints úgy a munkahelyedre, mint egy gyönyörű háttér, ami nem szabad, hogy eltakarja a lényeget – Téged.


A kiegészítők felszabadítják a képzeletet

Egy otthoni iroda kialakítása nem feltétlen jár kompromisszumokkal, sokkal inkább helyes döntéseken és a megfelelő kiegészítőkön múlik a megfelelő tér létrehozása. Szeretem az egyedi dolgokat, így szívesebben veszem körül magam tehetséges tervezők alkotásaival, mint a nagy áruházláncok lelketlen példányaival.

Az irodámban igyekszem olyan dekorációt választani, melyek inspirálnak: ezeket a különleges darabokat aztán szívesen nézegetem, amikor elmerengek valamin.

A BeWooden fából készült otthoni dekorációi pont ilyenek. Az új Home & Office kollekciónk olyan tehetséges tervezők közreműködésével született meg, akiknek legalább olyan fontos a természet és a környezettudatos dizájn, mint nekünk. Ráadásul ez az első otthoni sorozat a BeWoodennél! Divat kiegészítőinkhez hasonlóan a Home & Office kollekció darabjai is természetes anyagokból készülnek.

Kollekciónkban többek között fából készült, geometrikus fali dekorációkat találhattok, ami teljesen szembemegy a vadásztrófeákkal. Olyan állatok szolgáltak inspirációul, melyek szabadon élnek a vadonban. A fali dekorok segítségével a természet közelségét otthonodban is élvezheted.
Az állatos poligonok minden minimalista térbe tökéletesen beleillenek. Természet közeli megjelenésükkel én egy skandináv hálószobában vagy nappaliban is el tudom képzelni őket.


  • Emlékszel még a hygge filozófiájára? A hygge-hez hozzá tartoznak a természetes anyagok, ezért is szeretem a tényt, hogy a BeWooden dekorációi fából készülnek.


Más érdekes darabjai az új kollekciónak, a fiatal cseh tervező, Veronika Kučerová által készített poszterek. Geometrikus vonalakban ügyesen elrejtett állatokat, egy sast és farkast is fel lehet fedezni bennük. Első ránézésre nem biztos, hogy észreveszed, minden pillantásnál új dolgokat fedezhetsz fel bennük. Nem csak otthoni irodádba ideális, hanem a nappaliba vagy a hálószobában is jól mutathat.

Hagyd, hogy a természet otthonodba férkőzzön

A különféle dekorációk mellett igyekszem növényekkel is körülvenni magam, különösen olyanokkal,melyek nem igényelnek különös gondozást (máskülönben több időt töltenék a növények öntözésével, mint a munkavégzéssel).

Megadtam magam a léggyökeres növény-trendnek. Ezek olyan növények, melyek a ”levegőből nőnek”, nincs szükségük kaspóra vagy virágföldre, csupán heti egy alkalommal vízbe kell meríteni őket. Ezáltal nagyon kreatív módokon lehet a lakást díszíteni velük: kókuszdió héjába is teheted, vagy egy kötélre rácsavarva is.

 

Érdekesnek találtad ezt a cikket?
Te mi alapján alakítottad ki az otthoni irodádat?
Oszd meg velünk kommentben!

 


Ellie Šedivá
Tetszett ez a cikk?
Oszd meg barátaiddal!
Ne hagyd ki a híreinket!
A fenti személyes adatok megadásával egyetértek azzal, hogy a BeWooden Company s.r.o. feldolgozhatja személyes adataimat hírlevelek küldése céljából, valamint a BeWooden Company sro termék- és szolgáltatási reportok céljából. Azt is megerősítem, hogy elolvastam a személyes adatok feldolgozására vonatkozó információkat, itt , és hogy teljes mértékben megértem őket. Tisztában vagyok azzal is, hogy bármikor visszavonhatom hozzájárulásom a hírlevélben található linkre kattintva, amely "hírlevélről való leiratkozás" feliratú.
Kosár
Összesen 0 HUF (tartalmazza az ÁFA-t)
Folytatás a kosárhoz